Харчування в школі: досвід ліцею «Educator»

У грудні 2023 року ми розпочали спецпроєкт з оновлення підходів до роботи нашої кейтерингової служби. Як зараз змінюється підхід до харчування в нашій школі та садочку?

Індивідуалізоване харчування: у нашій школі кожен учень може обирати страви, які відповідають його смаковим уподобанням та потребам. У нас є широкий вибір із 2 комплексних пропозицій та 12 додаткових страв щоденно.

Уважність до здоров’я: ми враховуємо індивідуальні потреби родин, забезпечуючи окремі позиції для дітей із непереносимістю глютену, лактози та інших алергенів. Пропонуємо вегетаріанське меню.

Свіжість та якість: усі страви готуються в день доставки зі свіжих продуктів від перевірених постачальників. Ми не використовуємо напівфабрикати, гарантуючи якість та свіжість кожної страви.

Розробка меню: меню розробляється шеф-кухарем із залученням нутриціолога. Ми оновлюємо меню щосезону, забезпечуючи нашим учням різноманіття та користь.

Зблансоване харчування: важливе й різноманіття нутрієнтів та баланс поживних речовин. Тому маємо більше овочів у раціоні з кожним прийомом їжі, баланс солоних і солодких страв щодня.

Стеження за вподобаннями: з січня 2024 року ми впровадили систему рейтингу страв. Це дозволяє нам адаптувати меню до уподобань дітей та забезпечити актуальність наших пропозицій.

Психологія харчування: ми співпрацюємо з психологом здорового способу життя, проводячи заняття з естетики та психології харчування. Освіта команди у цій області є важливою для формування здорових звичок серед наших учнів.

Інтеграція в уроки: під час тематичних тижнів здорового харчування, учні долучаються до цікавих активностей, також проводимо зустрічі з батьками для обговорення важливих аспектів впливу харчування на здоров’я дітей.

Харчування в нашій школі не включене у вартість навчання, але ми пишаємося тим, що 93% наших учнів скористалися цією послугою. Це свідчить про високу якість та довіру ліцеїстів та їхніх батьків.

Читайте також

Career Expo 2025

Читати

Результати вступу випускників 24/25 навчального року

Читати